Vijesti

Predsjednik Odbora za službenu upotrebu jezika i pisma učestvovao na okruglom stolu na temu "Proces evropskih integracija i politika prema manjinama"

Predsjednik Odbora za službenu upotrebu jezika i pisma gospodin Enis Zeković učestvovao je na okruglom stolu u organizaciji misije Fonda za otvoreno društvo i Akademske inicijative „Forum 10“ na temu "Proces evropskih integracija i politika prema manjinama", održanom u Beogradu u hotelu „ART“, dana 12. oktobra 2023. godine.

Ambasador Velike Britanije posjetio BNV

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković sastala se danas sa novoimenovanim ambasadorom Velike Britanije u Republici Srbiji Nj. E. Edvardom Fergusonom, u čijoj delegaciji su bili i Džek Votson, politički sekretar i Vladan Avramović, politički savjetnik.

Rukovodstvo BNV na konferenciji "Bošnjaci u aktuelnim procesima - europeizacija ili balkanizacija"

U organizaciji Ureda za koodinaciju bošnjačkih vijeća, a Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori kao domaćina, danas, 28. 09. 2023. godine u Podgorici, održana je konferencija "Bošnjaci u aktuelnim procesima - europeizacija ili balkanizacija". BNV su predstavljali predsjednica dr. Misala Pramenković, predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin, sekretar Samer Jusović i šef Kabineta predsjednice Semir Madžgalj.

Close
Close