Vijesti

Predstavnici Odbora za kulturu BNV gostovali na Sandžak televiziji

Predstavnici Odbora za kulturu u Bošnjačkom nacionalnom vijeću Emina Ganić i Muzafer Župljanin, kao i umjetnik Elvir Masličić gostovali su na Sandžak televiziji u emisiji „Tema dana“, povodom održane međunarodne Likovne kolonije „Sjenica 2023“ u organizaciji Vijeća, kojoj je domaćin bila opština Sjenica.

Posjeta OŠ “Vladimir Perić Valter" u Prijepolju

Predstavnici Odbora za obrazovanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća posjetili su prijepoljsku Osnovnu školu “Vladimir Perić Valter" i tom prilikom sa predstavnicima uprave škole razgovarali o implementaciji nastave na bosanskom jeziku na teritoriji općine Prijepolje i procesu upisa djece u prvi razred osnovne škole.

Načelnik PU Novi Pazar Nermin Ljajić posjetio Vijeće

Danas je Bošnjačko nacionalno vijeće posjetio načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru gospodin Nermin Ljajić sa saradnicima, Draganom Đurovićem načelnikom policije i Irmom Kolašinac načelnicom saobraćajne policije, i sastao se sa rukovodstvom Vijeća, predsjednikom Izvršnog odbora dr. Fuadom Baćićaninom, potpredsjednicima dr. Mustafom Fetićem i dr. Jasminom Curić i sekretarom Samerom Jusovićem.

Close
Close