Vijesti

Održana 12. sjednica Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća u Sarajevu

U prostorijama Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca 23. 12. 2023. godine, održana je 12. sjednica Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća kojom je predsjedavao predsjedavajući Ureda Suljo Mustafić (BVuCG). Sjednici su prisustvovali Hasnija Tuna Muratagić i Emir Zlatar (VKBI BIH), Misala Pramenković, Fuad Baćićanin i Sead Šemsović (BNV u Srbiji), Mirsad Rastoder (BVuCG), Kadro Kulašin (KBŽVRH), Dževad Hot (BNVRSM), Eldin Kajević (KBSA), Almedin Fejza i Agim Ferati (KVZ Kosova), te predsjednici odbora Ureda Dževad Jahić i Enver Imamović, kao gošća sjednici je prisustvovala savjetnica predsjednice Kosova gđa Donika Kadaj.

Delegacija BNV na svečanoj Akademiji VKBI u Sarajevu

Delegacija BNV, koju su činili predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković i predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin, prisustvovala je svečanoj Akademiji koju je organiziralo Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI) u velikoj sali Bošnjačkog instituta - Fondacija Adil Zulfikarpašić u Sarajevu.

Delegacija BNV na sastanku sa predsjedavajućim Doma naroda Kemalom Ademovićem

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković, u čijoj delegaciji je bio i predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin, prisustvovala je danas sastanku sa predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine gospodinom Kemalom Ademovićem. Inicijativa za sastanak došla je od Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća.

BNV posjetila parlamentarna delegacija Republike Turske

Parlamentarna delegacija Republike Turske, koju je predvodio narodni poslanik i bivši ministar unutrašnjih poslova R. Turske Selami Altinok, kao i generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru Osman Pešmen, posjetila je Bošnjačko nacionalno vijeće i tom prilikom se sastala sa predsjednicom dr. Misalom Pramenković.

Predstavnici Vijeća na obuci za unapređivanje kompetencija predstavnika nacionalnih savjeta nacionalnih manjina

Dvodnevna obuka koju je organizovalo Udruženje e-Regija, a koju je podržalo Ministarstvo prosvjete, održano je 8. i 9. decembra u Kongresnom centru Ceptor, Fruška Gora. Na temu unapređivanja kompetencija predstavnika nacionalnih savjeta nacionalnih manjina u oblasti obrazovnih politika ispred Bošnjačkog nacionalnog vijeća obuci su prisustvovali Samer Jusović, sekretar Vijeća, Elvira Đekić, zamjenik predsjednika Odbora za obrazovanje i Esma Brunčević, stručna saradnica za obrazovanje na bosanskom jeziku.

Close
Close