Vijesti

Održan tradicionalni bajramski prijem u Vijeću

Povodom obilježavanja velikog blagdana Ramazanskog bajrama, Bošnjačko nacionalno vijeće upriličilo je večeras, u Glavnom uredu Vijeća, tradicionalni svečani prijem i izložbu pod nazivom „Bosanski jezik i školstvo“, autora dr. Jasmina Hodžića.

Bajramska čestitka predsjednice BNV dr. Misale Pramenković

Nakon blagoslovljenog mjeseca ramazana, dolaze nam bajramski dani koji su sinonim za radost okupljanja i zajedništvo. U tom duhu, svim Bošnjakinjama i Bošnjacima, i svim muslimanima diljem svijeta, želim da bajramske dane provedu u miru i blagostanju, u okrilju svojih porodica, sa komšijama i prijateljima. BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

BNV održalo prezentaciju nastave na bosanskom jeziku u PU „Maslačak“ u Sjenici

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, koju su činili sekretar Vijeća Samer Jusović, član Izvršnog odbora zadužen za oblast obrazovanje prof. dr. Kemal Džemić, predsjednik Odbora za obrazovanje na bosanskom jeziku dr. Dženis Šaćirović, stručne saradnice mr. Jasmina Salihović i masterantica Esma Brunčević, kao i članica Odbora za kulturu Sanela Halković i saradnik Vijeća prof. Dino Lotinac, posjetila je Predškolsku ustanovu "Maslačak" u Sjenici i održala interaktivnu javnu tribinu o važnosti upisa djece na kompletnu nastavu na bosanskom jeziku u toj općini, kojoj su prisustvovali roditelji budućih prvaka.

Delegacija BNV na obilježavanju Dana Tehničke škole u Tutinu

Prigodnim programom u Tehničkoj školi u Tutinu po prvi put je obilježen 2. april - Dan škole. Delegacija Odbora za obrazovanje na bosanskom jeziku, na čelu sa predsjednikom Odbora dr. Dženisom Šaćirovićem, a koju su činile i članice mr. Alisa Džemić i mr. Sibela Hodžić, kao i član Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća prof. dr. Kemal Džemić, prisustvovala je manifestaciji.

Delegacija BNV na iftaru Ambasade R. Turske u Beogradu

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, predvođena predsjednicom dr. Misalom Pramenković, prisustvovala je tradicionalnom iftaru u Beogradu, koji je, za predstavnike javnog života Bošnjaka Sandžaka, upriličio ambasador Republike Turske u Republici Srbiji NJ. E. gospodin Hami Aksoy.

Delegacija BNV na iftaru u organizaciji Konzulata R. Turske u Novom Pazaru

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković, u čijoj delegaciji su bili predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin, potpredsjednici dr. Jasmina Curić i dr. Mustafa Fetić, prisustvovala je iftaru u organizaciji Generalnog konzulata Republike Turske u Novom Pazaru, koji je priredio NJ. E. konzul Osman Pešmen. 

Close
Close