Vijesti

Saopćenje povodom rezultata konkursa Ministarstva informisanja

Odbor za informisanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji želi da obavijesti javnost o nedavnim rezultatima Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja na jezicima nacionalnih manjina za 2024. godinu, objavljenim od strane Ministarstva informisanja i telekomunikacija.

U Bihaću održana 15. sjednica Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća

Bošnjačka nacionalna vijeća iz Bosne i Hecegovine, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Sjeverne Amerike i predstavnici Bošnjaka iz konsultativnog vijeća zajednica Kosova održali su 15. sjednicu Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća u Bihaću. Sjednici su prisustvovali Kemal Ademović predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Mehmed Pargan savjetnik člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića, i direktor Instituta za istraživanje zočina protiv čovječnosti i međunarodog prava UNSA doc.dr. Muamer Džananović.

Delegacija BNV na prijemu u Gradskoj vijećnici u Bihaću

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, koju su činili dr. Misala Pramenković, predsjednica Vijeća, dr. Fuad Baćićanin, predsjednik Izvršnog odbora, potpredsjednici dr. Sead Šemsović i dr. Mustafa Fetić, Samer Jusović, sekretar, i Esma Ljajić, stručna saradnica, sastala se sa predsjedavajućim Gradskog vijeća Zukfikarom Handukićem i sekretarkom Gradskog organa uprave Sinhom Kurbegović u Gradskoj vijećnici u Bihaću.

Close
Close