Vijesti

BNV posjetila parlamentarna delegacija Republike Turske

Parlamentarna delegacija Republike Turske, koju je predvodio narodni poslanik i bivši ministar unutrašnjih poslova R. Turske Selami Altinok, kao i generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru Osman Pešmen, posjetila je Bošnjačko nacionalno vijeće i tom prilikom se sastala sa predsjednicom dr. Misalom Pramenković.

Predstavnici Vijeća na obuci za unapređivanje kompetencija predstavnika nacionalnih savjeta nacionalnih manjina

Dvodnevna obuka koju je organizovalo Udruženje e-Regija, a koju je podržalo Ministarstvo prosvjete, održano je 8. i 9. decembra u Kongresnom centru Ceptor, Fruška Gora. Na temu unapređivanja kompetencija predstavnika nacionalnih savjeta nacionalnih manjina u oblasti obrazovnih politika ispred Bošnjačkog nacionalnog vijeća obuci su prisustvovali Samer Jusović, sekretar Vijeća, Elvira Đekić, zamjenik predsjednika Odbora za obrazovanje i Esma Brunčević, stručna saradnica za obrazovanje na bosanskom jeziku.

Zaključci sa okruglog stola „Zaštita kulturno-historijskog naslijeđa, osvrt na kulu Džephanu“

Okrugli sto „Zaštita kulturno-historijskog naslijeđa, osvrt na kulu Džephanu“, organizovan u Glavnom uredu Vijeća u Novom Pazaru, 9. novembra 2023. godine, okupio je značajan broj predstavnika institucija i akademske i stručne javnosti regiona koji su na dva panela iznijeli stručna mišljenja na, javnosti predstavljen, projekat rekonstrukcije Sjeverne tabije sa kulom Džephanom na Novopazarskoj tvrđavi.

Predstavnici ODIHR-a posjetili BNV

Predstavnici Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), Franciscus Rujis i Iryna Shuliankova danas su posjetili Bošnjačko nacionalno vijeće i tom prilikom se sastali sa predsjednicom Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misalom Pramenković.

Close
Close