Odgovor dr. Ugljanina na poziv za praćenje osnivačke skupštine BNVK

Dr Numan Balić, predsjednik SDA
Hilmo Kandić, predsjednik BSDAK

Poštovani,

Zbog unaprijed preuzetih obaveza nisam u mogućnosti prisustvovati ovom skupu.

Veoma sam zainteresovan za Vaše odluke i dokumenta koja ćete donijeti i želim da ona budu u najdubljem interesu Bošnjaka na Kosovu.
Na osnovu našeg zvaničnog traženja, do sada nam nije dostavljen zakon ili druga prateća dokumenta na osnovu kojih je trebalo organizovati izbor predstavničkog tijela Bošnjaka na Kosovu.
U skladu sa tim Vas molim da nam pošaljete normativna akta na osnovu kojih ste zakazali i na osnovu kojih ćete održati ovaj značajan skup, kako bi smo mogli sarađivati u budućem radu.
Želim Vas obavijestiti da Bošnjačko nacionalno vijeće u Srbiji i Crnoj Gori ima veoma dobru saradnju sa Forumom Bošnjaka Kosova čijoj smo konferenciji nedavno prisustvovali u Prištini.
Takođe Vas želim upoznati da Bošnjačko nacionalno vijeće u Srbiji i Crnoj Gori radi na ideji o formiranju jednog svebošnjačkog foruma u kojem bi predstavnici svih dijelova ukupnog bošnjačkog nacionalnog korpusa participirali i donosili odluke koje se tiču minimuma zajedničkih interesa a naročito u oblasti jezika, obrazovanja, informisanja, zaštite kulturne baštine i djelotvornog učešća u javnom životu u okviru države/entiteta u kojem žive i rade Bošnjaci.
S poštovanjem,

Novi Pazar,                                                       Dr Sulejman Ugljanin
13.03.2006.godine                                                   predsjednik

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.