Posjeta Bošnjacima u Hrvatskoj

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, koju su činili Zaim Hadžisalihović – koordinator za kulturu, Muhedin Fijuljanin – šef resora za informisanje i Rasim Ćelahmetović – književnik, boravila je 14. i 15. decembra u posjeti Bošnjacima u Republici Hrvatskoj.

Oni su na poziv Bošnjačke nacionalne zajednice Sisačko-moslovačke županije učestvovali na manifestaciji “Dani kulture sisačkih Bošnjaka”. Tom prilikom predstavljen je časopis “Bošnjačka riječ”, izdavačka djelatnost Vijeća i knjiga Rasima Ćelahmetovića “Alkatmeri u bašči sudbine”.

U razgovorima sa svojim domaćinima, delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća potencirala je još čvršću saradnju Bošnjaka na svim prostorima bivše Jugoslavije, njihovo povezivanje i umrežavanje institucija u cilju zaštite nacionalnih interesa i bošnjačke kulturne baštine.

Inicijativa Bošnjačkog nacionalnog vijeća i ovog puta naišla je na veliko interesovanje, a ugovorene su i posjete zvaničnika Bošnjačkog nacionalnog vijeća Bošnjacima u Dubrovniku, Rijeci i Puli.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.