POSJETA DIREKCIJE ZA TURKE U INOSTRANSTVU I SRODNE ZAJEDNICE

Mehmet Köse, generalni direktor Direkcije za Turke u inostranstvu i srodne zajednice sa saradnicima posjetio je danas Bošnjačko nacionalno vijeće i tom prilikom se susreo sa rukovodstvom Vijeća.

Predsjednik Vijeća se zahvalio na do sada realizovanim projektima Direkcije u Sandžaku i Srbiji kao i na stipendijama koje Vlada Turske obezbjeđuje za sandžačke studente u Turskoj.

Predsjednik Ugljanin je dodao da su uslovi koji strani studenti imaju u Republici Turskoj jednaki uslovima na najprestižnijim svjetskim univerzitetima.

Na sastanku je dogovoreno i poboljšanje saradnje između Direkcije i Bošnjačkog nacionalnog vijeća u svim oblastima koje se tiču života Bošnjaka u Sandžaku.

U delegaciji Direkcije su pored generalnog direktora bili i Sevilaj Ünal, koordinatorka za balkanske države te Omer Kadić, ekspert Direkcije.

Direkcija je osnovana 2010. godine i zadužena je za upravljanje stipendijama za strane studente u Republici Turskoj kao i za saradnju sa građanima Republike Turske koji žive u inostranstvu i sa srodnim zajednicama. Direkcija je odgovorna predsjedniku Vlade Republike Turske.

 


 

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.