Posjeta predstavnika ambasade SAD-a Bošnjačkom nacionalnom vijeću

Bošnjačko nacionalno vijeće je danas posjetila delegacija Ambasade Sjedinjenih Američkih Država koju je predvodio vojni ataše Ambasade SAD sa saradnicima.

Goste je primio predsjednik Vijeća dr Sulejman Ugljanin sa saradnicima.

Predsjednik Vijeća upoznao je goste sa aktivnostima Bošnjačkog nacionalnog vijeća, položajem Bošnjaka u Srbiji, aktivnostima BNV-a, političkom i ekonomskom situacijom u Sandžaku.

U tom kontekstu je razmatrano i stanje bezbjednosti u regionu.

U razgovoru je naglašena činjenica da je nad Bošnjacima  u Srebrenici izvršen zločin genocida što je potvrđeno i pravosnažnom presudom Međunarodnog krivičnog suda i da su bošnjački narodni poslanici Skupštini Republike Srbije predložili na razmatranje i usvajanje Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Predstavnicima američke ambasade istaknuto je da je usvajanje Rezolucije preduslov za pravedan i trajan mir, sigurnost, saradnju i povjerenju među narodima na Balkanu.

Na sastanku je izražena puna podrška Bošnjačkog nacionalnog vijeća NATO integracijama svih država zapadnog Balkana jer bošnjački narod punih 25 godina podržava sve institucije, organizacije i pojedince koji istrajavaju na ovom putu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.