Predsjednik Ugljanin čestitao Dan nezavisnosti BiH

Povodom obilježavanja 1. marta-Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, predsjednik Bošnjačkog nacionalno vijeća  dr. Sulejman Ugljanin uputio je čestitku Bakiru Izetbegoviću članu Predsjedništva BiH  i svim građanima Bosne i Hercegovine.

 U čestitki se kaže:

“Poštovani gospodine Izetbegović,

U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća, građana Sandžaka i u svoje lično ime upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
Prvi mart je jedan od najznačajnijih datuma u novijoj historiji Bosne i Hercegovine kao simbol odluke građana BiH da grade samostalnu i cjelovitu državu ravnopravnih naroda i građana.
Svim građanima Bosne i Hercegovine želim trajni mir, prosperitet, visoko međusobno povjerenje i saradnju, a Vama i Vašim saradnicima puno uspjeha u daljem radu.
Bosna i Hercegovina je danas i zvanično kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, čime je na temeljima zajedništva, nastavila graditi svoju budućnost.
Želja mi je da Bosna i Hercegovina kao i sve zemlje regiona što skorije postanu članovi EU kao velike porodice evropskih naroda.

Uz srdačne selame još jednom Vam čestitam Dan nezavisnosti.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.