PRISTIGLE MNOGOBROJNE ČESTITKE POVODOM 11. MAJA – DANA BOŠNJAČKE NACIONALNE ZASTAVE

Povodom 11. Maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave Bošnjačkom nacionalnom vijeću pristigle su mnoge čestitke sa različitih adresa od kojih izdvajamo čestitke Saveza vojvođanskih Mađara, Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, prof. dr. Ferida Muhića, predsjednika NVO „Kosovo za Sandžak“.

Čestitke prenosimo:

„Poštovani G-dine Predsedniče, poštovani članovi Bošnjačkog nacionalnog vijeća, dragi prijatelji,

Čestitam Vam u ime Predsedništva Saveza vojvođanskih Mađara Dan bošnjačke nacionalne zastave! Nacionalna zajednica kojoj pripadate je pre 25 godina dokazala da čuva tradiciju, nacionalni i verski identitet, jezik, ali ima i viziju opstanka i razvoja.

U pojedinim periodima smo tesno sarađivali, a u nekima bili na različitim pozicijama. Nismo se uvek u vezi svakog detalja slagali i to će sigurno tako biti i u budućnosti, ali nam je cilj uvek bio zajednički: opstanak i razvoj naših nacionalnih zajednica, decentralizacija, ekonomski razvoj Srbije.

Siguran sam da ćemo u narednim godinama sarađivati na obostranu korist naših nacionalnih zajednica. Želim vam da najveći nacionalni praznik sandžačkih Bošnjaka provedete u miru, u krugu prijatelja, ponosni na sve što ste od 1991. godine postigli.“

Iskreno,

Bálint Pásztor, narodni poslanik

 

“Poštovani, povodom nastupajućeg blagdana, 11. Maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave, u ime Mešihata IZ-e Sandžaka i u svoje lično ime upućujem Vam najiskrenije čestitke. Neka Vam svemogući Gospodar pomogne na putu kojim ste krenuli prije 25 godina sa ciljem zaštite i afirmacije identiteta Bošnjaka na svim prostorima gde oni žive”.

Predsjednik Mešihata IZ-e Sandžaka

Muftija Hasib ef. Suljović

 

“Poštovani, poštujući napore koje ulažete na polju afirmacije Bošnjaka i visoko cijeneći rezultate Vašeg rada koji su bez sumnje po mom dubokom uvjerenju već godinama ono najznačajnije što se u ovom kontekstu dešava, čestitam Vam 11. Maj – Dan bošnjačke nacionalne zastave Bošnjaka.”

Primite izraze mog najdubljeg poštovanja,

Ferid Muhić

 

“Drage Bošnjakinje i Bošnjaci,

Srdačne čestitke povodom 11. maja – Dana bošnjačke zastave upućujem Vam ispred organizacije “ Kosovo za Sandžak”.

Dan zastave predstavlja jedan od najvećih nacionalnih blagdana za sve Bošnjake u Sandžaku, za bošnjake u Srbiji kao i širom dijaspore.

Bošnjački bajrak slobode simbolizira očuvanje i afirmaciju bošnjackog identiteta i bošnjackog bića na ovim prostorima kao i pobjedu i napredak u pogledu ostvarivanja svih prava Bošnjaka.

Uvjereni da će iz godine u godinu 11. maj za Bošnjake biti simbol pobjede, slobode i jedinstva BAJRAK MUBAREK.”

S poštovanjem

Predsjednik NVO “Kosovo za Sandžak”

Ismet Azizi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.