Promocija knjige „Spomenici islamske kulture i Islamska zajednica Prijepolja“

U Glavnom uredu Bošnjačkog nacionalnog vijeća, dana: 24. septembra 2008, održana je promocija dvije knige Nadira ef. Dacića iz Prijepolja: „Društvo Gajret u Prijepolju  i njegova kulturno-prosvjetna djelatnost“ i „Spomenici islamske kulture i Islamska zajednica Prijepolja“. Ocjenu o ovim djelima, kao i o naučno-istraživačkom radu autora na promociji dali su historičari Esad Rahić i  mr. Redžep Škrijelj.

Knjigu „Društvo Gajret u Prijepolju  i njegova kulturno-prosvjetna djelatnost“ izdalo je Društvo za nauku, kulturu i umjetnost Bošnjaka „Ikre“ iz Prijepolja. Ova studija, na iscrpan i za čitalačku publiku zanimljiv način, upoznaje nas sa djelovanjem ovog društva.

Publikaciju „Spomenici islamske kulture i Islamska zajednica Prijepolja“zajednički su izdali Biblioteka “Vuk Karadžić” i prijepoljski Zavičajni muzej. Iza knjige, u vidu vrlo afirmativne stručne ocjene, stala su poznata imena: dr. Sadudin Musabegović, profesor na likovnoj Akademiji u Sarajevu, i dr. Enes Pelidija, profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.