SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Narodni poslanik Bošnjačke liste i predsjednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Esad Džudžević uputio je danas pismo Slavici Đukić Dejanović, predsjednici Narodne skupštine Republike Srbije, u kome se, između ostalog, kaže:

„Poštovana predsjednice,

Dana 14.07.2011.godine uputio sam Vam dopis kojim sam Vas obavijestio da više neću aktivno učestvovati u radu Narodne skupštine Republike Srbije i da kao Narodni poslanik Bošnjačke demokratske stranke Sandžaka zamrzavam svoj status poslanika parlamentarne većine.

Takođe sam Vas dana 28.07.2011.godine obavijestio da i pored vašeg ličnog insistiranja kod Ministarstva unutrašnjih poslova, počinioci i nalogodavci djela, napada na službeno vozilo Bošnjačkog nacionalnog vijeća, nisu pronađeni.

Takođe sam Vas u više navrata obavještavao da je zaustavljen proces ostvarivanja i onemogućavanja korišćenja Ustavom i zakonom garantovanih prava sandžačkih Bošnjaka u Republici Srbiji, kao i da sam u ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća pokrenuo postupke kod Zaštitnika građana i Povjerenice za zaštitu ravnopravnosti na osnovu čijih odgovora ću zatražiti od Vas, kao poslanička grupa manjina, da zakažete posebnu sjednicu narodne skupštine na temu: Položaj i ostvarivanje Ustavom i zakonom zajemčenih prava sandžačkih Bošnjaka u Republici Srbiji.

Upoznajem Vas da ću o konačnom stavu o svom statusu  kao Narodni poslanik vladajuće većine, obavijestiti  političku i stručnu javnost sutra na press konferenciji u 11h u Narodnoj skupštini Republike Srbije“.

Kaže se u pismu Esada Džudževića upućenom predsjednici Narodne skupštine Republike Srbije, Slavici Đukić Dejanović.

U Novom Pazaru,                                                Šef Glavnog ureda Vijeća
06.09.2011.godine                                             Alma Husić, dipl. pravnik