Ugljanin primio učesnike 2. SAKS-a

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća i novopazarske opštine Dr Sulejman Ugljanin primio je učesnike i organizatore II. Sandžačkih književnih susreta. U srdačnom razgovoru predsjednik Ugljanin se zahvalio učesnicima II. Sandžačkih književnih susreta ističući da ga raduje činjenica da ovi susreti poprimaju međunarodni karakter i da okupljaju najznačajnije ličnosti u oblasti književnosti sa svih prostora bivše Jugoslavije.

U ime organizacionog odbora II. Sandžačkih književnih susreta, koordinator za kulturu u BNV Zaim Hadžisalihović zahvalio se predsjedniku Ugljaninu na podršci koju je Opština Novi Pazar, kao generalni pokrovitelj manifestacije, pružila pri organizaciji ovih susreta.

Književnik iz Luksemburga Faiz Softić je tom prilikom u izjavi za novopazarske medije rekao “Ovo je drugi put da dolazim u Novi Pazar i da se susrećem sa gospodinom Ugljaninom. Kao i uvijek naišao sam na neopisivo gostoprimstvo koje se samo u ovom gradu može doživjeti. Ovo je jedna izvanredna manifestacija čiji su učesnici ujedno i ambasadori Bošnjačkog nacionalnog vijeća u njegovom nastojanju da izgradi Sandžak kao modernu multietničku, multikulturalnu evropsku regiju”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.